ECB ponechala sadzby eura nezmenené. Fed nemusí byť nevyhnutne vodítkom

ECB ponechala sadzby eura … 11. apríl 2024 16:25   Kurzy mien   kurzy.cz


ECB dnes rozhodla ponechať súčasné nastavenie sadzieb na nezmenenej úrovni. Kľúčová sadzba zostáva na úrovni 4 %, kde bola aj v septembri minulého roka.

ECB dnes uviedla, že doteraz prichádzajúce informácie vo všeobecnosti potvrdzujú jej strednodobý výhľad, ktorý predpokladá pokles inflácie spôsobený poklesom cien potravín a tovarov. 
Bolo tiež povedané, že k uvoľneniu súčasnej reštriktívnej politiky by mohlo dôjsť, keď sa inflácia priblíži k dlhodobému cieľu na úrovni 2 %.

Šéfka ECB Christine Lagardeová tiež uviedla, že neočakáva, že by Európska centrálna banka osobitne sledovala sadzby v USA. Reagovala tak na otázku, ako bude ECB reagovať na prípadnú stagnáciu sadzieb v zámorí, kde v marci došlo k nečakanému rastu inflácie, čo výrazne ovplyvnilo očakávania ďalšieho vývoja sadzieb. Lagardeová zdôraznila úlohu júnovej aktualizovanej projekcie pri rozhodovaní o ďalšom vývoji sadzieb a k možnému vplyvu menového páru EUR/USD sa nevyjadrila.

Trh v súčasnosti stále počíta s tým, že ECB uskutoční svoj prvý zásah pri stanovovaní sadzieb v júni, a to v pásme 25 bodov. Jún vedenie centrálnej banky už skôr spomenulo v súvislosti s novou prognózou zostavenou na základe reálnych makroekonomických údajov.



Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist